Lokatie

Iroot biedt zijn internet diensten aan in de twee belangrijkste datacenters van België: InterXion – Zaventem http://www.interxion.be) en LCL – Diegem (http://www.lcl.be).

Beide datacenters hebben de volgende kenmerken:

Permanente beveiliging:
Beide datacenters worden 24/7 beveiligd door middel van bewegingsdetectoren en camera’s. InterXion beschikt als enige over een permanent toegangscontrole, uitgevoerd door een bevoegd persoon van een gespecialiseerde beveiligingsfirma. Bij LCL is er geen fysiek persoon aanwezig maar wordt de server ruimte beveiligd door middel van elektronische toegangscodes. Elk bezoek wordt dan ook geregistreerd.

Redundante stroom:
Een stroom voorziening van 1.000 watt/m2. Een backup generator met een autonomie van 52 uur met voldoende brandstofopslag en hervulbaar tijdens gebruik. De stroom voorziening wordt dan ook op regelmatige tijdstippen gecontroleerd en 24/7 gecontroleerd. U merkt het, een redundante stroom toevoer wordt gevrijwaard en zo hoort het ook.

Optimale bedrijfsomgeving (airco):
Een uitstekende airco binnen een datacenter is essentieel. Beide datacenters beschikken dan ook over een hoog technologische, performante en redundante airco. Het geluid dat geproduceerd wordt door de airco systemen wordt op een menselijk geluidsniveau gehouden. De temperatuur binnen het datacenter ligt tussen 20° en 24° Celsius. Ook de airco wordt 24/7 gecontroleerd zodat u zeker kan zijn van een optimale bedrijfsomgeving voor uw infrastructuur.

Geavanceerde rook en brand detectie:
Geavanceerde brand detectie systemen (VESDA) zorgen ervoor dat beide datacenters veilig zijn en blijven, ook bij eventuele noodsituaties. Het blus systeem maakt gebruik van gas dat de zuurstof in de lucht wegneemt bij brand. Beide datacenters voeldoen uiteraard aan alle wettelijke voorschriften in verband met brandveiligheid.

Contacteer ons voor meer info, wij helpen u graag verder.

Download deze pagina in PDF formaat.